Notícies

13 mar 2017

Societat somnolenta. El repte de saber quantes hores necessita dormir cada persona (entrevista publicada en castellà a La Vanguardia)

"Dormim molt malament, i més en aquesta societat llatina: ens anem a dormir molt tard i ens aixequem a la mateixa hora que en els altres països, per la qual cosa fem una restricció del son: no dormim les hores que hauríem de dormir", adverteix el doctor Antoni Bové. "Tenim una societat somnolenta", afegeix Bové, qui s'ha imposat un repte majúscul: "Intento donar resposta a una gran pregunta que encara no s'ha respost: quantes hores necessita dormir cada persona?" (Llegeixi el reportatge senser a la següent adreça electrònica: http://www.lavanguardia.com/vida/20170313/42844993020/reto-cuantas-horas-necesita-dormir-persona.html)

19 mar 2017

Dormim un 20% menys del què hauríem (entrevista publicada en castellà al Diari de Tarragona)

Dormim  menys del què hauríem de dormir. Un 20% menys, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Es fa difícil determinar només una causa. Però l'activitat llumínica nocturna té un paper clau. Restringim el son voluntàriament. No respectem el cicle natural i hem allargat el temps de vigília. Com a conseqüència necessitem el despertador. «Vam néixer amb un despertador natural. I després en fabriquem un d'artificial que interfereix diàriament en el ritme circadià del nostre cos», explica el doctor tarragoní Antoni Bové, especialista en medicina del son. Recorda que cada vegada creem més situacions lumíniques, amb dispositius mòbils, tauletes o televisors. «I tanta llum artificial fa que no tinguem ganes d'anar a dormir», apunta.
(Llegeixi el reportatge senser a la següent adreça electrònica ttps://www.diaridetarragona.com/naltros/Dormimos-un-20-menos-de-lo-que-deberiamos-20170319-0012.html)

25 gen 2016

Conferència a l'hospital de Santa Tecla de Tarragona (Tractament multidisciplinar dels trastorns del son)

El dia 27 de gener de 2016 la sessió general de l'Hospital de Santa Tecla va tractar el tema del tractament multidisciplinar dels trastorns de la son, sessió que va anar a càrreg del Dr. A. Bové.

19 feb 2015

Origen de la paraula sesta o mitgdiada

La paraula sesta (migdiada) deriva de l'hora sisena romana, moment en el qual els romans solien descansar i dormir. Els romans comptaven les hores del dia a partir de la salilda del sol fins a la seva posada de manera que les hores eren més llargues a l'estiu que a l'hivern.

14 mai 2015

Tratado de Medicina del Sueño

El passat mes d'abril de 2015 la Sociedad Española de Sueño  (SES) va publicar el "Tratado de Medicina del Sueño". És un llibre dirigit als professionals sanitaris i tracta de forma exhaustiva pràcticament tots els aspectes de la medicina del son.


 

14 feb 2015

La síndrome d'apnea del son afecta a un mínim del 6% de les persones

La síndrome d'apnea - hipopnea del son afecta un mínim d'un 6 % de la població , predominant en el sexe masculí. Les seves conseqüències poden arribar a ser molt importants . A curt termini pot ser causa d'accidents de circulació ja que acostuma a causar una excessiva somnolència durant el dia que fa que al trobar-se en situacions de repòs , com per exemple, en conduir sigui molt fàcil adormir-se. El mateix passa si s'han de prendre decisions transcendentals ja que aquestes poden ser errònies causa de la menor lucidesa mental que pot tenir la persona afectada de síndrome d'apnea de son. Si la seva companya o company d'habitació ha notat que vostè ronca molt i que de tant en tant parade respirar mentre està dormint és molt probable que pateixi aquest trastorn. Ha d'acudir al seu metge perquè ho comenci a estudiar ja que és molt probable que pugui ser tractat amb èxit, fent que tot el problema es resolgui .
 

Santa Joaquima de Vedruna · 16 - A, Baixos 2ª · 43002 Tarragona T. 977 229 343
somnus@comt.es
· www.centredeson.com · Avís legal

Web Mèdic Acreditat. Veure més informació